X
Thank you for subscribing.
We'll be in touch!
Oops! Something went wrong
X
Thank you for subscribing.
We'll be in touch!
Oops! Something went wrong
English version can be found here.

Vernieuwend reisplatform Live the World zet grote stap vooruit met 300k € pre-seed financiering

Antwerpen, België | Datum: 11 mei 2021

  • Het Belgische online reisplatform haalde € 300.000 op in een pre-seed financieringsronde, via drie angel-investeerders.
  • Live the World, gelanceerd in december 2020 door Joris Vanherp en Zoë Vets, is de eerste slow travel reisgids. Met het user-friendly platform wordt het plannen van reizen een gemakkelijke en leuke ervaring.
  • De start-up investeert de middelen in de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten, de uitbreiding van het aanbod met nieuwe landen, en marketing. Met de geplande aanwervingen van sterke profielen wordt de groei op deze drie vlakken verzekerd.

De eerste slow travel reisgids

Live the World, een Antwerpse start-up die een digitale slow travel reisgids ontwikkelt, kondigt aan dat het zijn pre-seed financieringsronde succesvol afgerond heeft.300.000 € werd opgehaald bij drie, niet nader genoemde, angel-investeerders.

Live the World zag het licht in 2020. Ondernemers Joris Vanherp en Zoë Vets vonden elkaar in een missie om een gebruiksvriendelijk reisplanningsplatform te ontwikkelen dat ook content en tips voorschotelt op basis van op persoonlijke interesses, en niet - in tegenstelling tot de populaire reiswebsites vandaag - op reclame. Reizigers die zelf hun vakanties plannen, langzamer willen reizen, en op zoek zijn naar lokale en authentieke ervaringen, vinden in Live the World hun reispartner.


Het innovatief bedrijf wil dit verwezenlijken met een uniek aanbod:

  • Authentieke, langzamere ervaringen, geverifieerd door de lokale bevolking
  • 100% onafhankelijke informatie in een beknopt en vertrouwd formaat
  • Gepersonaliseerd, ondersteund met AI-technologie
  • Verpakt in een eenvoudige en leuke gebruikersinterface

Het platform is momenteel in bèta en tijdelijk gratis. Vandaag ligt de focus op België: Live the World bundelt meer dan 300 binnenlandse activiteiten, waarvan meer dan 200 activiteiten corona-proof. Met de 300K pre-seed financiering zet Live the World een belangrijke volgende stap. Het platform wordt betalend: de gebruiker betaalt eenmalig voor toegang tot één bestemming binnen de applicatie; of neemt voor enkele euro’s per maand een abonnement voor onbeperkte toegang tot alle bestemmingen. 

Zoë Vets verklaart de switch naar betalend: "Wij willen onze belofte dat we 100 procent onafhankelijk zijn, ook hard maken. In tegenstelling tot de meeste reiswebsites, gaat Live the World nooit bepaalde tours of activiteiten pushen, aangezien we geen commissies ontvangen. De combinatie van lokale en relevante ervaringen met een indrukwekkend maar gemakkelijk te gebruiken platform, zorgt ervoor dat onze gebruikers krijgen wat ze zoeken. Ze zijn bereid om hiervoor te betalen."


Groeiplannen x3

Met het geld dat is opgehaald tijdens deze financieringsronde, is de start-up van plan zich te concentreren op groei in drie kerngebieden: 

Ten eerste: de ontwikkeling van content over nieuwe landen. Deze zomer staan Tsjechië en Nederland bovenaan het lijstje, tegen het einde van 2021 breidt Live the World geografisch verder uit.

Ten tweede: de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten. Het platform wordt naar een hoger technisch niveau getild. Dit omvat, onder andere, een reisgidsfunctie waarmee de gebruiker info over landen, provincies en steden kan raadplegen, net als in een traditionele reisgids. Het wordt ook mogelijk voor de gebruiker om interactief een eigen reisschema samen te stellen, en nadien makkelijk te delen met medereizigers.

Ten derde: het uitbouwen van een marketingstrategie om (nog) meer gebruikers aan te trekken, én extra werknemers aan te werven om de ambitieuze, maar haalbare, groeiplannen te ondersteunen.

Bespaar tijd, reis langzaam met Live the World

Wie zelf een reis plant, bezoekt gemiddeld meer dan 120 reiswebsites (EXPEDIA-enquête). Dat is heel tijdsintensief, soms frustrerend.

"We scrollen door duizenden blogs, checken social media, kopen een reisgids en moeten dan al die bronnen samenvoegen in een planning", zegt Joris Vanherp. "Er is eigenlijk een overload aan informatie, vaak repetitiefen niet per se betrouwbaar. We willen het de gebruikers van Live the World gemakkelijk maken om authentieke en lokale ervaringen te vinden. We zijn ook van plan om Artificial Intelligence te gebruiken om activiteiten aan te bevelen, en gepersonaliseerde reisroutes aan te bieden."

“De trend van traag reizen wordt steeds relevanter, zeker nu de wereld langzaam weer opengaat dankzij de COVID-vaccinaties. Mensen zijn steeds meer op zoek naar unieke, kleinschalige ervaringen en vermijden de bekendste toeristische attracties." besluit Zoë Vets. 


Over Live the World - De missie van Live the world is simpel: Het plannen van reizen leuk maken door een gebruiksvriendelijk platform te combineren met 100% onafhankelijke informatie over authentieke ervaringen. Het bedrijf is een start-up die de reisinformatie-industrie wil vernieuwen een digitale, interactieve reisgids voor slow travelers wil creëren.


Meer informatie: bezoek livetheworld.com voor meer informatie (de website is Engelstalig).


Mountains view banner