X
Thank you for subscribing.
We'll be in touch!
Oops! Something went wrong
X
Thank you for subscribing.
We'll be in touch!
Oops! Something went wrong
English version can be found here.

Vlaming (her)ontdekt trekpleisters in eigen land met Live the World

Antwerps duo lanceert gratis reisplatform dat focust op lokaal en veilig toerisme

Antwerpen, België | Datum: 10 December 2020

Betrouwbare reistips

De COVID-19 pandemie heeft onze manier van reizen fundamenteel veranderd. We blijven dichter bij huis, en we zijn zoveel mogelijk buiten. Intussen kennen we de mooiste plekken in onze onmiddellijke omgeving al. Met het pas gelanceerde platform voor reisplanning Live the World ontdek je meer dan 140 nieuwe plaatsen en activiteiten in België.

“België kent enorm veel mooie plekken, maar mensen vinden hun weg er niet altijd naartoe. Een allesomvattend, gebruiksvriendelijk platform ontbreekt,” zegt Zoë Vets, een van de oprichters van Live the World. “Op websites als TripAdvisor vind je vooral onbetrouwbare informatie over commerciële tours en activiteiten, en niet over het kleinschalig park of de street art 20 kilometer verderop.

Live the World biedt de oplossing. Op https://livethe.world vinden bezoekers een kaart met meer dan 140 activiteiten. Met filters als ‘Feeling Adventurous’, ‘Artsy Fartsy’ en ‘What a Sight’ customiseer je het overzicht. Geïnteresseerd in een voorstel? Als je verder doorklikt, vind je alle informatie, tips en tricks en ja… de relevante COVID-informatie. Zolang het virus in het land is, blijft een extra ‘COVID proof’-filter beschikbaar. Die wordt regelmatig bijgewerkt op basis van welke plaatsen en activiteiten open zijn.

Tijd en moeite bespaard

"De COVID-pandemie heeft de opkomende "slow travel” trend verder een boost gegeven. Mensen zijn meer en meer op zoek naar unieke, kleinschalige ervaringen en laten de grote toeristische trekpleisters eerder links liggen”, zegt Joris Vanherp, medeoprichter van Live the World.

“Als we een reis plannen, grijpen we meestal terug naar de gekende tools, zoals reisgidsen, blogs en sociale media. Die vermelden doorgaans echter alleen de toeristische hotspots. Bovendien is het proces van fijne plaatsen en activiteiten opzoeken en bijhouden enorm tijdrovend en frustrerend door de overload aan online informatie. Gebruikers van Live the World vinden snel en gemakkelijk informatie over activiteiten en plaatsen waarin ze geïnteresseerd zijn. We willen in de toekomst ook kunstmatige intelligentie gebruiken om gepersonaliseerde aanbevelingen te doen"

Je reisplannen op 1 plek

De missie van Live the World is simpel: reisplanning leuk maken door een gebruiksvriendelijk platform te combineren met inspirerende, betrouwbare en objectieve reisinformatie. Nu ligt de focus nog op Vlaanderen. In 2021 komen de rest van België en de buurlanden aan bod. Daarna brengt Live the World de hele wereld in kaart.

Zoë Vets blikt vooruit: “Stel je voor dat je, post-COVID, eindelijk een reis van twee weken plant naar die verre locatie waar je van droomt sinds de lockdown. Je logt in op je Live the World-account, krijgt gepersonaliseerde aanbevelingen en vindt alle relevante informatie terug op één plaats. Je krijgt een customised reisschema voorgeschoteld, gebaseerd op je voorkeuren en interesses, dat je rechtstreeks op je telefoon kan downloaden."

Over Live the World - Live the World is opgericht door Zoë Vets en Joris Vanherp in Antwerpen, België. Het idee is ontstaan ​​uit de frustratie die ze zelf meemaakten bij het plannen van hun reizen. Er moet zoveel opgezocht worden, de beschikbare informatie is van matige kwaliteit en er is geen overkoepelend platform dat planning gebruiksvriendelijk maakt. Het bedrijf is een vroege start-up die de reisinformatie-industrie wil vernieuwen en een wereldwijd revolutionair reisplanning platform wil creëren.

Meer informatie: bezoek livethe.world voor meer informatie (de website is Engelstalig). Een korte introductievideo is te vinden op youtube .

Mountains view banner