X
Thank you for subscribing.
We'll be in touch!
Oops! Something went wrong
X
Thank you for subscribing.
We'll be in touch!
Oops! Something went wrong
English version can be found here.
Also available on Start It @ KBC press room

De zomer kleurt Belgisch dankzij ‘staycation’ reisgids van Live the World

Antwerpen, België | Datum: 22 juli 2021

 • Live the World, een digitale reisgids, lanceert de Slow Travel Guide voor België, ideaal voor een ‘staycation’.
 • Voor 15 euro wordt je langs 400 onbewandelde paden, must-see musea en kindvriendelijke activiteiten gegidst.
 • Je ontdekt lokale, authentieke activiteiten in elke regio, leest je in over grote steden en kleine wijken, en krijgt de gebruiksvriendelijke kaart er gratis bij.

Toerist in eigen land? Ontdek authentieke activiteiten met Live the World

Je hoeft de komende maanden de landsgrenzen niet over om een authentieke Summer of ’21 te beleven. De digitale reisgids Live the World maakt het plannen van je ‘staycation’ makkelijk, met een gebruiksvriendelijk platform vol leuke, authentieke reiservaringen in eigen land. 

Op livetheworld.com vind je een interactieve kaart met 400 activiteiten in eigen land. Die lijst dikt wekelijks aan, maar dankzij de filters zie je door de bomen het bos nog. Zin in een hike? Check “Hit the trails”. Nood aan verkoeling in een museum? Check “Learn something new”. Liever een dag de natuur induiken? Check “Green horizons”. Het reisplatform slaat je favorieten op en zo plan je de komende dagen, weken, maanden... van je onvergetelijke staycation.

Nu de nieuwe covid-varianten alsmaar meer circuleren in het buitenland, opteren veel Belgen toch voor een ‘staycation’ deze zomer. Het is echter een uitdaging om na anderhalf jaar lockdown nog altijd nieuwe, interessante activiteiten te ontdekken. Onze nieuwe reisgids van België is daarvoor het ideale hulpmiddel.”, aldus Zoë Vets, mede-oprichtster van Live the World.

De enige “slow travel” reisgids ter wereld

Live the World wil de reisindustrie vernieuwen door de eerste reisgids voor ‘slow travel’ te ontwikkelen. ‘Slow travel’ houdt in dat je meer wil ontdekken, en meer authentieke ervaringen wil beleven dan wanneer je enkel de meest toeristische trekpleisters bezoekt.

“Meer en meer toeristen willen aan de massa ontsnappen en slow travel is daarvoor dé oplossing. Bovendien is het milieuvriendelijker om langer op één plek te blijven, en draagt het bij aan een duurzamere economie, met minder massatoerisme", zegt Zoë Vets, mede-oprichtster van Live the World.

Ambitieuze startup met sterke ondersteuning

Na een proof-of-concept eerder dit jaar, lanceert Live the World nu de volledige reisgids voor België en de stadgids voor Praag (Tsjechië). Dit najaar wordt ook een reisgids voor Nederland gelanceerd. Daarnaast ontwikkelt LIve the World ook een collaboratieve planningstool om het nog makkelijker te maken om een langere trip te plannen met vrienden of familie. 

Zie livetheworld.com voor meer info. 

Een greep uit de favoriete zomerbestemmingen van Live the World:

Mechelse parels

 • Zak af naar de eco-boerderij Ferm in Zemst om je eigen fruit te oogsten en bloemen te plukken. Op zaterdagen verkoopt Ferm haar seizoensgebonden groenten. Kinderen elke dag welkom in de speeltuin én op de tractor.
 • Ontdek Mechelen al suppend (‘stand-up-paddle’ boarding) vanop het water en koel verder af met een aperitief op T’Ile Malines, een pop-up zomerbar.

Limburgse avonturen

 • Over Mechelen gesproken… iedereen kent het concept van fietsen door de bomen en het water al, maar wat dacht je van fietsen over de Mechelse Heide in Maasmechelen, de meest recente fietsattractie in de provincie?
 • Wie eropuit wil trekken met de kroost, kan het Lieteberg Blotevoetenpad bewandelen. Prachtige vergezichten verzekerd, net als een herwonnen zin voor avontuur.
 • Je waardeert de schoonheid van het Terhills natuurgebied in de Hoge Kempen pas echt als je bovenop een van de drie toegankelijke mijnsteenbergen staat, waar de natuur weer vrij spel kreeg nadat de mijnactiviteit werd stilgelegd.

Gentse waterwegen

West-Vlaamse wijnen

 • Jawel, ook België pronkt met een wijncultuur. Na een romantische tour door de Entre Deux Monts Wijngaard verras je jouw geliefde met een ritje op de Cordoba Kabelbaan, een unicum in Vlaanderen.
 • Ieper staat bol van de geschiedenis, maar heeft nog plaats voor de Silver Cross Wijngaard. Niemand beweert dat je de lokale historie niet kan eren met een lekker glaasje wijn.

Waalse natuurwonders

Het is een cliché, maar de Ardennen heeft voor ieder wat wils. De avonturiers onder ons worden wellicht het meest verwend. De recente overstromingen hebben heel wat schade veroorzaakt, maar onderstaande activiteiten zijn (opnieuw) geopend, en door de regio te bezoeken ondersteun je de lokale economie. 

 • Het EcoPark Adventures Tournai nodigt je uit tot klimmen, springen en over een meer ziplinen.
 • Nabij het meer van Gileppe vind je het Accropark met een attractie voor wie stalen zenuwen heeft. Durf jij de hooggespannen touwbrug over te lopen? Wie bedankt, kan de nabijgelegen hike- en fietsroutes opzoeken als degelijk alternatief.
 • Een stevige wandeling smaakt ook altijd. Ontdek de familievriendelijke wandeling van 4km in Park Furfooz, of doe een langere hike langs de Bayehon Waterval.
Mountains view banner